VERKOOPPUNTEN HEKSENGOUD

Restaurant de Hekseketel in Nes

Restaurant StrAnders in Buren

Spar Enjoy in Buren

Spar van der Veen in Nes

Wijnen van Egbert in Hollum 

 

Magisch! Deze gouden toverdrank met botanische invloeden van de oerdheks van Ameland. Geschikt bij sterke verhalen, eilander genietmomenten en zonsondergangen.

Een goede reden om samen te komen!  Ontstaan op Ameland met zachte zoete smaak van karamel, tonen van citrus en heel subtiel; vlierbes.

HET VERHAAL

Het  idee van het drankje is op Ameland geboren. Sinds 2020 zijn we de eigenaren van het gerenommeerde restaurant de Hekseketel. De hekseketel is een begrip op Ameland en ver daar buiten. Een heks zonder heksebrouwsel is geen echte heks. We vonden daarom dat het hoog tijd werd voor een gouden toverdrank! Ontstaan op Ameland ontwikkeld door liefhebbers, gebotteld op Ameland. 

 

In het dorp Buren staat al sinds 1980 ritskemooi een heks uit Buren. Op de marmeren plaat bij het beeld is de legende van Ritskemooi beschreven:

“Eeuwen geleden als landpirate tot alles in staate. Met noodweer stond dat oude boze wicht op ’t Oerderduin met vals verleidend licht. Liet schepen zo uit de koers te pletter slaan om te roven uit armoe, om voortbestaan. Haar straf, op het hoge duin van ’t Oerd, ’t vergaan van ’t schip met haar zoon Sjoerd. Van ellende, ach en wee, verdween z’in zee”.

Adres

Restaurant De Hekseketel

Torenstraat 11

9163 HD Nes Ameland

Telefoon & Whatsapp